северна италия- три езера и история

В Северна Италия с колело - три езера, история и прекрасни пейзажи

Велотурът в Северна Италия е специален и запомнящ се бутиков велосипеден тур около най-големите и красиви предалпийски езера: езерото Маджоре, езерото Комо и езерото Изео.

7 дни/ 6 нощувки

Настаняване в хотели 3* или 4*

Средна трудност

Малки групи до 7 човека

Цени от *2990 евро

В Северна Италия с колело - три езера, история и пейзажи     (7 дни/6 нощувки)

Велотурът в Северна Италия е специална и запомняща се бутикова велосипедна екскурзия около най-големите и красиви предалпийски езера: езерото Маджоре, езерото Комо и езерото Изео. Маршрутът минава през живописни кътчета, през близките хълмове и долини,  през малки селца и впечатляващи имения, далеч от утъпканите туристически пътеки - там, където природата е все още непокътната, където историята сякаш е спряла.  Последната спирка на велосипедния тур  е Монтисола, на езерото Изео. Местата за настаняване са лично проверени и избрани от нашите италиански партньори, а ресторантите предлагат локални специалитети от националната кухня.  Осигурено е постоянно присъствие на микробус, превозващ багажа, а също така и техническа поддръжка през цялото време на колоезденето.

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: NI3L.G

 • велотур с водач в Северна Италия
 • колоездачни екскурзии в Италия
 • групови велосипедни турове в Италия
северна италия - три езерa, история и пейзажи
Начална и крайна точка: Милано
Възможни дати за начало на екскурзията: 12.05.2024, 19.06.2024, 14.07.2024, 15.09.2024

*Други дати също са възможни по предварителна заявка, без  значение на броя туристи. Моля, свържете се с нас за подробности.

** Възможен е съкратен вариант на велоекскурзията, съответно 4 или 5 нощувки. Моля, свържете се с нас за подробности.

7 дни / 6 нощувки
Група от 7 човека
75/80 км на ден
 390 км общо
Средна трудност
Наем на велосипед
Екскурзията включва:
 • самолетен билет София-Милано-София без  чекиран багаж  и без летищни такси

 • трансфер от летището до Милано и обратно

 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3*/4* (напитки не са включени в пакета; поръчват се и се заплащат от всеки в ресторанта)

 • трансфер на багаж с минибус, следващ колоездачите

 • опитен местен водач, владеещ италиански и английски език

 • непрекъсната техническа и друга помощ от груповия водач

 • Ферибот до Беладжо

 • Връщане с ферибот за Монтисола

 • Трансфер гара-хотел

 • Медицинска застраховка

 • Дежурен телефон за комуникация на български език - всеки ден от 09.00 до 20.00 ч.

 • Не включва наем на велосипед. Таксата за наем се определя от вида колело, което ще предпочете туриста.

 • велотур с водач в Северна Италия - бутиков вариант
маршрут на велотур северна италия - три езера, история и пейзажи

Описание на велотура - ден по ден

Първи ден

Среща в Милано.

Посрещане от персонала, представяне на велопрехода, напитка за добре дошли, вечеря.

Нощувка в Мейна.

Втори ден

Арона – Друоньо Санта Мария Маджоре,  Разстояние: 82 км

Отпътуване от Арона, пиемонтски град на брега на езерото Маджоре. Караме по целия периметър на езерото и след това се приготвяме за изкачването на Вал Каннобина. От езерото се качваме до Sella di Pian di Sale, което води до Вал Вигецо, където потокът Канобино образува дълбоки проломи и създава емоционални сцени, като долината се отваря, докато караме по-нагоре. Във Вал Каннобина с неговите планини, алпийски ферми и пасища, ние се връщаме назад във времето: тази дива и почти пуста долина е идеална за колоездене. И няма нужда да се притеснявате за изкачването, защото нашият микробус е винаги наблизо, така че можем да се отпуснем, докато се возим през прекрасните планини на Вал Вигецо, с неговите зелени гори и емоционална атмосфера през цялата година и, не е изненадващо, че също е известенкато „Долината на художниците“. Художници на портрети и пейзажи са идвали тук в търсене на вдъхновение. Педалирайки напред, след това достигаме до най-големия и най-важен град в долината: Санта Мария Маджоре, историческо село, разположено на висока равнина на малко над 800 м надморска височина. Време за почивка преди вечеря заедно.

Нощувка в Санта Мария Маджоре.

Трети ден

Друоньо Санта Мария Маджоре – Лавено,  Разстояние: 90 км

След питателна и вкусна закуска поемаме на път като колоездим  през Ре, последната община на Вал Вигецо, влизаме в Швейцария в кантон Тичино, насочвайки се към Борньоне, след това надолу към Лосоне, за да стигнем до град Локарно, разположен на северния бряг на езерото Маджоре. След нашето посещение в Швейцария се отправяме обратно към Италия от малкото и очарователно селце Тронцано в провинция Варезе. Отправяйки се към Луино, след това продължаваме покрай езерото за последната част от нашето пътуване до Лавено Момбело. Този важен град на източния бряг на езерото е добре известен със своето яхтено пристанище. Монте Сасо дел Феро, планината над града, може да се стигне с кабинков лифт и има една от най-добрите гледки към езерото и е популярна отправна точка за парапланеризъм.

Нощувка в Лавено Момбело.

Четвърти  ден

Чернобио – Домазо,  Разстояние: 64 км

След  закуска тръгваме с микробус за кратък трансфер до езерото Комо. След това ще се върнем на нашите шосейни велосипеди в Чернобио, известен туристически курорт на западния бряг на езерото, и ще караме покрай езерото до Ардженьо. Тук ни очаква изкачването на Вал д’Интелви: планинска долина в провинция Комо близо до швейцарската граница със Сан Феделе на 779 м н.в. главният му град; наблизо е върхът на Монте Дженерозо, заобиколен от непокътната природа, която създава внушителен пейзаж. Напускайки планините, ние се връщаме надолу към  Порлеца, важен туристически курорт на брега на езерото Лугано. Продължаваме надолу, докато се върнем на западния бряг на езерото Комо в Менаджо, с превъзходна гледка към езерото. Карайки покрай езерото, завършваме деня си в Донго, където можем да се насладим на пейзажа на езерото и околния пейзаж.

Нощувка в Домасо.

Пети  ден

Донго – Беладжо, Разстояние: 67 км

Тръгваме от Донго и следвайки пътя покрай езерото, колоездим през Колико Пиано на източния бряг на езерото, с неговите „4 Монтеки“ – малки хълмове близо до езерото. Нашите велосипеди ни отвеждат във Варена, където ферибот ни прехвърля в Беладжио. Тук се справяме с предизвикателното изкачване, което води до светилището, посветено на Мадона дел Гисало, покровителката на всички нас, велосипедистите. Запознатите смятат, че Гисало за „Обиколката на Ломбардия“ е като Грамонт за обиколката на Фландрия. Ако се чувствате готови за предизвикателството, както винаги придружени от нашия водач, можете да се изкачите до светилището, в противен случай като алтернатива само за няколко километра можете да стигнете до крайната ни дестинация за деня: Беладжо, един от най-красивите градове на езерото с неговите прекрасни гледки. Нощувка в Беладжо.

Шести  ден

Обиколка на езерото Изео и Франчакорта

След закуска трансфер с микробус до езерото Изео, където ще започнем дневното пътуване в красивата Франчакорта. Това предалпийско езеро с характерната си „S“ форма е както в провинция Бреша (източната страна), така и в тази на Бергамо (западната страна). Ще минем през Предоре и Рива ди Солто и, карайки покрай езерото, скоро ще стигнем до участък от пътя, откъдето можете да се любувате на малките плажове и стария крайезерен път, датиращ от 1910 г., който минава точно до езерото. С фини завои, къси тунели, издълбани в скалата и малък живописен водопад, стигаме до Кастро. След това продължаваме към Ловере, с неговите цветни и живописни алеи, старинни църкви и елегантни площади. Продължавайки покрай езерото, стигаме до Пизоне, с неговия древен средновековен център и църкви със стенописи от известни художници като Романино, преди да продължим през селата Мароне и Сале Маразино до Сулцано. Тук, дегустирайки вкусен сладолед, можете да се възхитите на Монтисола, най-големият езерен остров в Европа. Монтисола стана известен през 2016 г., когато беше домакин на прочутия проект на Кристо „Плаващите кейове“ - временен пешеходен мост през езерото, от Сулцано до Монтисола и частния остров Сейнт Пол. Амбициозна и почти сюрреалистична творба, която позволи на хиляди италиански и чуждестранни посетители да се „разходят по водата“ на езерото Изео, наслаждавайки му се от напълно нова гледна точка. След Сулцано колоездим до Изео и Сарнико, крайната дестинация от деня ни за колоездене.

Вечеря в типичен ресторант. Нощувка в Сарнико.

Седми  ден

Закуска и трансфер до летището. Отпътуване към България.

маршрут на велотур северна италия - три езера и още...

Очертание на маршрута


Велотур

Северна Италия с колело - три езера, история и пейзажи              7 дни/6 нощувки

Специално разработена бутикова велосипедна екскурзия с опитен местен водач

Малки групи до 7 човека-персонален подход

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ОТ 2990.00 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: NI3L.G

групови велотурове и велосипедни ваканции

Време е за колоездене!

Изберете дестинация и вид на велосипедния тур и бъдете активни! Велосипедните екскурзии са изключително зареждащи емоциално, поддържат спортен дух и здраво тяло.

Групови велотурове в Австрия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Австрия

Приказни пейзажи, чудни езера и планини, впечатляващи гледки от миналото, модерни градове, много специална кухня, запомняща се музика, накратко: страна, пълна с история, великолепие и много чар. Велосипедните турове и почивки в Австрия със сигурност могат да обещаят прекрасни изживявания, който и район да изберете за вашата ваканция.

Групови велотурове в Италия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Италия

Живописен ладскейп, бляскаво море, омайни езера, старинни градове, тучни ливади, ароматни кипариси, димяща чиния с вкусна паста, хрупкава пица, чаша хубаво червено вино - със сигурност се сещате за тези прекрасни моменти, мислейки си за Италия! Отворете сетивата си за тази невероятна дестинация, която предлага уникално много възможности за велосипеден туризъм.

Групови велотурове във Франция

Организирани групови велосипедни екскурзии във Франция

Какво ще кажете за колоездачна ваканция в Елзас, която привлича със своите забележителности, или може би за велосипедна обиколка в Прованс, където можете да се насладите на слънцето? Бургундия със сигурност ще привлече колоездачите - любители на виното. Велосипедните пътеки покрай реките Лоара и Рона предлагат на нас велосипедистите всичко необходимо за незабравима веловаканция във Франция!

Групови велотурове в Германия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Германия

Велосипедни пътеки с всякакво ниво на трудност, обширни пейзажи и величествени планини, идилични уединени райони или оживени градове… Велосипедистът, който избере Германия, може да очаква най-добрите велосипедни алеи, чудесно подбрани хотели, красиви гледки и многобройни интересни забележителности.  Няма друга държава, която да е така добре устроена за велотуризъм, както красивата Германия.