бутиков велотур"приказна тоскана"

Приказна Тоскана

Най-доброто от Тоскана: Кианти, Сиена, Монталчино, Сан Куирико Д'Орча, Питиляно, Лаго ди Болсена, Чивита ди Баньореджо.

7 дни/ 6 нощувки
Настаняване в хотели 3* и 4*
Средна трудност
Малки групи до 7 човека
Цена
от 2990 евро

Бутиков велотур "Приказна Тоскана"-7 дни/6 нощи

Най-доброто от Тоскана: Кианти, Сиена, Монталчино, Сан Куирико Д'Орча, Питиляно, Лаго ди Болсена, Чивита ди Баньореджо.

Велотурът в Тоскана ще ви преведе през някои от най-живописните пейзажи в света, потопени в историята с уникална природа, пълна с изненади, където можете да откриете истинската Италия. В регион, превърнал гостоприемството в изкуство, вие ще се насладите на комбинация от отлично настаняване и реномирани местни ресторанти. Гарантираме, че не само ще откриете завладяващи места, докато карате колелото си, но и че ще се насладите на най-доброто гостоприемство и най-вкусната храна, която Тоскана може да предложи.

Велотурът в Тоскана ще ви преведе през два региона на Италия за 6 дни. Всеки ден колоезденето е  между 60 и 80 км, така че обиколката е подходяща за средно обучени колоездачи, придружавани винаги от опитен водач, който кара заедно с групата, както и от микробус, осигуряващ подкрепа при необходимост.

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: TОSIT.G

 • организиран велотур с водач в Тоскана
 • колоездачни екскурзии в Тоскана
приказна тоскана
Начална и крайна точка: Милано или Болония
Възможни дати за начало на екскурзията: 14.04.2024, 19.05.2024, 02.06.2024, 07.07.2024, 08.09.2024, 06.10.2024
7 дни / 6 нощувки
Група от 7 човека
65/75 км на ден
 335 км общо
Средна трудност
Наем на велосипед
Екскурзията включва:
 • самолетен билет София-Милано (или Болоня) - София без  чекиран багаж 

 • трансфер от летището до Сиена и обратен трансфер на връщане

 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3*/4* (напитки не са включени в пакета; поръчват се и се заплащат от всеки в ресторанта)

 • трансфер на багаж с минибус, следващ колоездачите

 • опитен местен водач, владеещ италиански и английски език

 • непрекъсната техническа и друга помощ от груповия водач

 • Медицинска застраховка

 • Дежурен телефон за комуникация на български език - всеки ден от 09.00 до 20.00 ч.

 • Не включва наем на велосипед. Таксата за наем се определя от вида колело, което ще предпочете туриста.

  • велотур с водач в Тоскана Италия

маршрут на бутиков велотур с водач "приказна тоскана"

Описание на велотура - ден по ден

Първи ден

Пристигане на летището в Милано (или в Болоня). Трансфер до Сиена. Посрещане от местния водач и представяне на велотура. Предоставяне и настройка на велосипедите. Напитка за добре дошли.

Вечеря в замъка Монтериджони.

Нощувка в Sangallo Park Hotel.

Втори ден

Сиена и Кианти,  Разстояние: 73 км

Първият ни контакт с този необикновен регион се случва в района на хълмовете Кианти. Тази област, известна по целия свят, дава името на отличното вино Кианти. Ще започнем с колоезденето директно от нашия хотел в Сиена и ще се отправим към Гайоле в Кианти, ще караме през тези хълмисти хълмове, заобиколени от лозя и очарователен пейзаж. След като пристигнем в Рада в Кианти и ще спрем за капучино и корнето на великолепния му стар площад. След почивката ще продължим да колоездим, наслаждавайки се на спиращи дъха гледки: лозя и диви местности, минавайки през исторически села.

Стигайки до хотела, можем да се отпуснем в басейна му и да се подготвим за нашата вкусна вечеря в Сиена.

Нощувка в Sangallo Park Hotel.

Трети ден

Сиена – Монталчино,  Разстояние: 75 км

След отлична закуска, отпътуване към  Монтерони д'Арбияпо по-тихите второстепенни пътища, през великолепния  Вал д'Арбия. След това ще продължим към Ашиано, с неговото прекрасно абатство Монте Оливето Маджоре. Колоездейки нагоре и надолу между хълмове и кипариси, ще пристигнем в Буонконвенто, в долината Омброне. Последният участък от пътуването за деня ни отвежда до днешната ни дестинация: Монталчино.Този град е добре известен с производството на известното вино Brunello, което може да ви е интересно да знаете, че никога не се продава по-малко от пет години след гроздобера и става „Резерва“ след поне шест години.

Приветливо настаняване и отлична вечеря с местна храна и хубаво вино приключват този първи ден с колело. Нощувка в Hotel dei Capitani.

Четвърти  ден

Обиколка в района на Монталчино, Разстояние: 68 км

Очаква ни нов незабравим ден. Днес ще се запознаем с красотите на уникалната Вал д'Орча, карайки по спокойни затънтени пътища. Ще започнем деня си със спускане от Монталчино до Ториниери, след което ще караме непрекъснато нагоре и надолу през старинни села, където ще изпием по едно неповторимо капучино или еспресо. След това задължително трябва да посетим прекрасния Сан Куирико д'Орча, където можем да обядваме в типична „тратория“, за да възстановим енергията си, преди да поемем към хълма на Монталчино.Това изкачване е с дължина 10 км с 500 м денивелация.

Четвъртият ден на велотура ще завърши с ексклузивна вечеря в това приказно селце. Нощувка в Hotel dei Capitani.

Пети  ден

Монталчино – Аквапенденте, Разстояние: 76 км

Още един превъзходен ден през села, заобиколени от спираща дъха природа.  Сан Куирико д'Орча е първото село по пътя ни с известен спа център Баньо Виньони. Радикофани, прекрасно село с очарователен замък, ни очаква по пътя. Накрая колоездим в района на Лацио в Аквапенденте, където ще бъдем справедливо възнаградени за нашите усилия с посещение на историческия център и първокласна вечеря.

Нощувка във фермата Sant Apollinare.

Шести  ден

Аквапенденте- езерото Болсена, Разстояние: 65 км

Смяната на обстановката е основната характеристика на днешното пътуване: връщаме се за кратко в региона на Тоскана и пристигаме в Питиляно, с неговия характерен исторически център, наречен „Малкият Йерусалим“, поради присъствието на древна еврейска общност. След като напуснем Питиляно се отправяме към езерото Болсена, дестинация, която съвпада с връщането ни в региона Лацио, Чивита ди Баньореджо ни очаква. Тук един много различен пейзаж ще осигури идеалната обстановка за една вечер в добра компания и вкусна вечеря.

Нощувка в хотел "Роял".

Седми  ден

Закуска и трансфер до летището. Отпътуване към България.

маршрут на велотур "приказна тоскана"

Очертание на маршрута


Велотур

В Приказна Тоскана с колело - 7 дни/6 нощувки

Специално разработена бутикова велосипедна екскурзия с опитен местен водач

Малки групи до 7 човека-персонален подход

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ОТ 2990.00 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: TОSIT.G

групови велотурове и велосипедни ваканции

Време е за колоездене!

Изберете дестинация и вид на велосипедния тур и бъдете активни! Велосипедните екскурзии са изключително зареждащи емоциално, поддържат спортен дух и здраво тяло.

Групови велотурове в Австрия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Австрия

Приказни пейзажи, чудни езера и планини, впечатляващи гледки от миналото, модерни градове, много специална кухня, запомняща се музика, накратко: страна, пълна с история, великолепие и много чар. Велосипедните турове и почивки в Австрия със сигурност могат да обещаят прекрасни изживявания, който и район да изберете за вашата ваканция.

Групови велотурове в Италия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Италия

Живописен ладскейп, бляскаво море, омайни езера, старинни градове, тучни ливади, ароматни кипариси, димяща чиния с вкусна паста, хрупкава пица, чаша хубаво червено вино - със сигурност се сещате за тези прекрасни моменти, мислейки си за Италия! Отворете сетивата си за тази невероятна дестинация, която предлага уникално много възможности за велосипеден туризъм.

Групови велотурове във Франция

Организирани групови велосипедни екскурзии във Франция

Какво ще кажете за колоездачна ваканция в Елзас, която привлича със своите забележителности, или може би за велосипедна обиколка в Прованс, където можете да се насладите на слънцето? Бургундия със сигурност ще привлече колоездачите - любители на виното. Велосипедните пътеки покрай реките Лоара и Рона предлагат на нас велосипедистите всичко необходимо за незабравима веловаканция във Франция!

Групови велотурове в Германия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Германия

Велосипедни пътеки с всякакво ниво на трудност, обширни пейзажи и величествени планини, идилични уединени райони или оживени градове… Велосипедистът, който избере Германия, може да очаква най-добрите велосипедни алеи, чудесно подбрани хотели, красиви гледки и многобройни интересни забележителности.  Няма друга държава, която да е така добре устроена за велотуризъм, както красивата Германия.