индивидуален велотур "баварските езера"

Велопътека Изар и езерата в района на Мюнхен

Тази обиколка с велосипед е изцяло свързана с красивата природа на Бавария и с баварската култура. В Мюнхен ще разгледате интересни исторически забележителности, красиви градини и неоготическото кметство с известния карилон. Тук кулинарното изкуство също играе голяма роля - очакват ви обилни деликатеси и бирени специалитети, с които столицата на Бавария е прочута в цял свят.

8 дни/ 7 нощувки

Настаняване в хотели категория         А или В по избор

Степен на трудност

Велотурът е със средна трудност

Цена

*от  1099 евро

По велопътеката на Изар и баварските езера

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: MBL.7N.DE

Началната точка на велотура е красивият Мюнхен в Бавария. Съветваме ви да  планирате обиколката на града , преди още да започнете велотура. Ще бъдете изумени от многото културни забележителности и очарователния център на града. Между другото: едно пътуване до Hofbräuhaus  трябва задължително да бъде включено в програмата ви. Мурнау ам Щафелзее, Гармиш-Партенкирхен, Бад Тьолц и Тегернзее са само някои от забележителностите на района. Ще се очаровате от диви, романтични долини, възхитителни пейзажи и тучни алпийски ливади, докъдето поглед стига. Прекрасна Бавария ви очаква да я опознаете!

  • индивидуален велотур в Бавария

  • велосипедна екскурзия в Германия

  • на колело в Мюнхен

  • велотур баварски езера и култура

германия - баварски езера
Начална и крайна точка: Мюнхен
Екскурзията се провежда в периода  от 13.04 до 07.09.2024  в период, по избор на туристите.

*Екскурзията не е групова.

8 дни / 7 нощувки
Минимум двама туриста
40/60 км на ден
 320-350 км общо
Степен на трудност:
средна, развлекателна
Екскурзията включва:
 • Посрещане и подробна информация за велотура /на английски или  на немски език - по избор/

 • Предаване и настройка на велосипеди под наем

 • Настаняване в хотели 3* и в хотел 4* в Мюнхен

 • Закуска на блок маса

 • Трансфер на багажа от хотел до хотел

 • Добре проектирано насочване по  маршрута чрез мобилно приложение

 • Подробни документи за пътуване: маршрут и карти, описание на маршрута, забележителности, телефони / на английски, немски и френски език/

 • Сервизна гореща линия

 • Медицинска застраховка

  • индивидуален велотур в Германия

  • индивидуален велотур - Мюнхен и езерата му

Индивидуалната велоекскурзия не включва по-долу изброените услуги. Те се заявяват от всеки турист според желанието му и се добавят към пакета на велосипедния тур.
 • Самолетен билет и трансфери от и до летището;

 • Обяди и такси за посещение на забележителности и музеи;

 • Вечери - могат да се заявят допълнително и да се заплатят предварително като част от пакета; Понякога вечерното хранене е изнесено в ресторант извън хотела;

 • Наем на велосипед. Таксата за наем се определя от вида колело, което ще предпочете турист.

маршрут на индивидуалния велотур "баварски езера"

Описание на велотура - ден по ден

Button 2

Първи ден

Пристигане в Мюнхен. Настаняване в хотел. Среща с местен представител, който ще ви предостави колелото, ще ви предаде документите за пътуване и ще ви разясни подробности около тура. Свободно време.

Столицата на Бавария ви очаква и ви кани да посетите многобройните й забележителности (Английската градина, Кметството, Хофбройхаус,…)

Хотел (пример): NYX Hotel Munich

Втори ден

Мюнхен - Мурмау ам Щафелзее, около 65 км колоездене

От Мюнхен обиколката започва с колоездене през парк Форстенрийдер до езерото Щарнберг. След това ще карате велосипед по крайбрежния път до Зеесхаупт. Ще продължите по чудесни пътища през селски баварски градове, покрай езерото Остерзеен и езерото Рийгзее до Мурнау ам Щафелзее.

Хотел (пример): Griesbräu

Трети ден

Мурнау - Гармиш Партенкирхен, колоездене 40 км

Първо ще преминете през природния резерват Мурнауер Моос (най-голямото блато в Централна Европа). По-късно ще продължите обиколката си през непокътнатата природа, следвайки река Лойзах до Гармиш Партенкирхен. Днешният маршрут е умишлено по-кратък, за да  имате достатъчно време за индивидуално пътуване с Цугшпитцбаан, планинска железница. На надморска височина от 2962 метра ще се порадвате от прекрасна гледка към Алпите.

Хотел (пример): Hotel Vier Jahreszeiten

Четвърти ден

Гармиш Партенкирхен - Валгау, колоездене от 20 км до 60 км

Велотурът днес тръгва от Гармиш Партенкирхен, минава през Клайс и стига до красивото Бармзее. След това имате възможност да колоездите директно до мястото за нощувка или да поемете по отклонение през Митенвалд и Шарниц до извора на Изар. Общо 300 метра надморска височина се покриват до Шарниц, оттам леко нагоре през диви и романтични клисури и тучни алпийски ливади до извора на Изар. След това ще се върнете с колело през слънчева долина, където ще имате прекрасна панорамна гледка към планините Карвендел  и Ветерщайнгебирге, ще преминете през Митенвалд и накрая ще пристигнете във Валгау – място, където баварската традиция все още е част от ежедневието.

Хотел (пример): Gasthof Post

Пети  ден

Валгау - Бад Тьолц, колездене 50 км

Преминавайки покрай Изар,  ще следвате кристално чистите, тюркоазени води на впечатляващото езеро Силвенщайн. Карайки колело през очарователни пейзажи, ще минете покрай Lenggries и накрая ще пристигнете в Bad Tölz. Местоположението на кръстопътя на два търговски пътя - река Изар и стария път на солта от Райхенхал до Алгау - бързо се превърна в процъфтяващ търговски център. Богато украсените имения свидетелстват за златния век.

Хотел (пример): Kolberbräu

Шести ден

Бад Тьолц - Тегернзее-Бад Тьолц, 45 км

Ще карате велосипед през живописната местност Тегернзее до Гмунд при езерото Тегернзее, където ще се полюбувате на прекрасната панора към езерото. Следвайки долината Гайсбах, ще се върнете отново в Бад Тьолц. Термалните води на известния СПА център Алпамаре ще ви помогнат да освежите уморените си мускули, а след това може да се поразходите по цветната пазарна улица Тьолцер.

Хотел (пример): Kolberbräu

Седми  ден

Бад Тьолц - Мюнхен, колоездене 60 км

Велосипедната алея Изар ви води от Бад Тьолц през Геретсрийд  и Волфратсхаузен директно до Грюнвалд. След няколко кратки изкачвания ще се върнете в столицата на провинция Бавария  - Мюнхен, където можете да разгледате нейните безброй забележителности и атракции.

Хотел (пример): NYX Hotel Munich

Осми  ден

Отпътуване от Мюнхен

маршрут на велотур "баварски езера"

Очертание на маршрута

Фантастични велосипедни пътеки, равни странични пътища и няколко кратки изкачвания съставляват туристическия характер на Мюнхенския езерен район. Като цяло, осемдневната велосипедна екскурзия в Бавария е лесна  обиколка и е идеална за велосипедисти в свободното време!


Велотур

Баварски езера - 8 дни/7 нощувки

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ОТ 1099.00 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

КОД НА ЕКСКУРЗИЯТА: MBL.7N.DE

цени на велотур германия - баварски езера 8 дни/7 нощувки

Пакетни цени за велосезон 2024

Сезон
Описание
Цена

Сезон 1

13.04-19.04


Настаняване в двойна стая в хотели 3* / 4* в Мюнхен/, пакетна цена, без включени самолетен билет и трансфери, без включен наем на велосипед; доплащане за единична стая - €359

€1099

Запитване

Сезон 2

20.04-10.05


Настаняване в двойна стая в  хотели 3* ( в Мюнхен 4*), пакетна цена, без включени самолетен билет и трансфери, без включен наем на велосипед; доплащане за единична стая - €359

€1179

Запитване

Сезон 3

11.05-07.09

Настаняване в двойна стая в хотели 3* ( в Мюнхен 4*) , пакетна цена, без включени самолетен билет и трансфери, без включен наем на велосипед; доплащане за единична стая - €359

€1239

Запитване 


Велосипед под наем


21 предавки унисекс, включително застраховка

21 предавки за мъже, включително застраховка

Унисекс със 7 предавки със спирачка на задния педал, включително застраховка

€89

Запитване


Велосипед под наем


Електрически велосипед /e-bike/ включително застраховка

€239

Запитване
групови велотурове и велосипедни ваканции

Време е за колоездене!

Изберете дестинация и вид на велосипедния тур и бъдете активни! Велосипедните екскурзии са изключително зареждащи емоциално, поддържат спортен дух и здраво тяло.

Групови велотурове в Австрия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Австрия

Приказни пейзажи, чудни езера и планини, впечатляващи гледки от миналото, модерни градове, много специална кухня, запомняща се музика, накратко: страна, пълна с история, великолепие и много чар. Велосипедните турове и почивки в Австрия със сигурност могат да обещаят прекрасни изживявания, който и район да изберете за вашата ваканция.

Групови велотурове в Италия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Италия

Живописен ладскейп, бляскаво море, омайни езера, старинни градове, тучни ливади, ароматни кипариси, димяща чиния с вкусна паста, хрупкава пица, чаша хубаво червено вино - със сигурност се сещате за тези прекрасни моменти, мислейки си за Италия! Отворете сетивата си за тази невероятна дестинация, която предлага уникално много възможности за велосипеден туризъм.

Групови велотурове във Франция

Организирани групови велосипедни екскурзии във Франция

Какво ще кажете за колоездачна ваканция в Елзас, която привлича със своите забележителности, или може би за велосипедна обиколка в Прованс, където можете да се насладите на слънцето? Бургундия със сигурност ще привлече колоездачите - любители на виното. Велосипедните пътеки покрай реките Лоара и Рона предлагат на нас велосипедистите всичко необходимо за незабравима веловаканция във Франция!

Групови велотурове в Германия

Организирани групови велосипедни екскурзии в Германия

Велосипедни пътеки с всякакво ниво на трудност, обширни пейзажи и величествени планини, идилични уединени райони или оживени градове… Велосипедистът, който избере Германия, може да очаква най-добрите велосипедни алеи, чудесно подбрани хотели, красиви гледки и многобройни интересни забележителности.  Няма друга държава, която да е така добре устроена за велотуризъм, както красивата Германия.